Expo “De HaHa van Hendrik”

maandag 1 september 2014 9u00 | Hendrik Braet | reageer
Trefwoorden: , , , , , .

Zo’n dikke drie jaar geleden begon ik met mijn wekelijkse fotorubriek op maandag voor Gentblogt: ‘de HaHa van Hendrik’. Ondertussen is deze verzameling opgelopen tot zo’n 160 beelden.

Ik ben een immense fan van Martin Parr die van de humor van het alledaagse werelderfgoed maakte. Ik besloot dan ook om iedereen bij het begin van de werkweek een duwtje in de rug te geven onder de vorm van één beeld dat mij de voorafgaande week in Gent was opgevallen.

front

Toevallig ontdekte ik kort erna in de ‘Canvascrack’ dat een ‘Haha’ als begrip bestaat: dit is namelijk een optisch bedrog in de Engelse landschapskunst. Dit viel mooi samen met mijn zoektocht naar de kleine scheve hoekjes zowel aan de omgeving als aan de mensen in mijn geliefde stad. Het is no-nonsense reportagefotografie met een groot hart, waarbij ik een situatie bevries die mij is opgevallen, maar waar iedereen aan voorbij loopt.

Het enthousiasme en soms ook de commotie die mijn wekelijkse foto teweegbracht, en ook de vele keren dat ik door mensen op straat er over aangesproken werd, heeft mij doen groeien in die rubriek, en gaf mij een drive om er gedreven verder mee te doen.

Ik verschiet ervan dat ik er non stop 160 weken mee bezig ben geweest. Het zegt vooral dat ik al die tijd niet op reis ben geweest. Nee, dat is niet juist, in feite zag ik het elke week als een ontdekkingstocht die ik maakte op wandelafstand van mijn deur.

Ik sluit dit alles af met een expo waarbij ik een strenge selectie gemaakt heb uit beelden van de laatste drie jaar.

Ik nodig hierbij dan ook alle Gentblogt lezers uit op de opening!

De ‘HaHa van Hendrik’, Geuzenhuis Gent, Kantienberg 9
Vernissage: vrijdag 12/09 om 20.00u, openingswoord door Sylvie Dhaene, (ex-)directeur Huis van Alijn
open za 13,zo 14, za 20, zo 21 september, telkens van 14.00u tot 17.oou
Tijdens de week: kantooruren.

© 2014 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.