Aangevuurd

woensdag 31 mei 2006 14u00 | Joke Renneboog | 2 reacties
Trefwoorden: , .

In mijn vorige post heb ik jullie (en mezelf) blaaskes wijsgemaakt. Ik beloofde een eerste examenverslag in de overtuiging dat ik vandaag al eentje achter de kiezen zou gehad hebben. Helaas.

Toen ik dit weekend mijn examenkalender bekeek, had mei plots 31 dagen. Dat is blijkbaar zelfs altijd al zo geweest maar een mens is geneigd om vanzelfsprekende dingen te vergeten in examentijd. Ik heb mij dus van dag vergist en heb pas morgen examen.

‘k Heb er wel vertrouwen in dat het zal lukken maar ik ben desondanks toch massa’s nerveus. Het eerste examen van de reeks is altijd het ergste voor mij… Na deze nacht al gedroomd te hebben over de planningsmodellen en GVO-cyclussen van Gezondheidspsychologie, heb ik daarnet ook mijn toevlucht moeten nemen tot Imodium. Ik moet wel zeggen dat ik mij elk jaar minder en minder opjaag in mijn eigen zenuwachtigheid; meer zelfs, als ik niet zenuwachtig ben, gaat het gegarandeerd minder goed dan verhoopt. Ik leg mij dus neer bij de nachtmerries en toiletbezoekjes; ze zijn een goed teken.

Over het weer daarentegen ben ik veel minder tevreden. Nog nooit in die vier jaar dat ik door examens word gemarteld, is het weer zo bedroevend slecht geweest. Mensen proberen mij wijs te maken dat dat net een goede zaak is omdat ik zo niet kan verlokt worden door de gezonde buitenlucht en de bijhorende caféterrasjes. Mijn humeur en energieniveau hebben er echter nieuwe dieptepunten door bereikt, die helemaal niet te wijten zijn aan jaarstonden en ander hormonaal gespuis. Ik zou kunnen leven met de regen alleen, maar de wind en de kou zijn er echt teveel aan.

vuurtje.jpg

Stel u voor, ik heb zelfs mijn vuurtje opnieuw mogen uithalen! Als ik kou krijg, is het namelijk alsof mijn vingers en hersenen volledig bevriezen; essentieel werkgerief dus als men moet studeren. En nadat de nachtrat in mij net opnieuw overgeschakeld was van nacht- op dagritme – examens worden jammer genoeg niet ’s nachts afgenomen – en ik ook afgerekend had met de bijhorende jetlag, zou het heel goed kunnen zijn dat ik weer mag veranderen. Omwille van het goedkoper nachttarief voor de elektriciteit van mijn vuurtje, weet u wel. “De straalstroom is een dure grap” titelt de krant vandaag. Wel kijk, ik heb jullie bewezen waarom.

Maar waarlijk: wanneer ik mijn ogen tot spleetjes knijp hé, lijkt mijn vuurtje verdacht veel op een zonnetje. Ik ga mijn humeur en energieniveaus daar wat mee proberen te hypnotiseren.

© 2006 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

 1. Reactie van yab

  Wel, ik heb ook liever mooi weer om te blokken. Dan kan je na een examen ten minste een terrasje doen of ‘s avonds een luchtje gaan scheppen. Maar kom, we kunnen nog zoveel klagen en zagen als we willen, aan het weer hebben we toch niets te zeggen.

  Veel succes met je eerste examen!

 2. Reactie van Peter

  Ja, liever goed weer, dan kan ik op ‘t terras leren.

  Maar niet te warm natuurlijk ook ;-)

  Ja, ik ben een moeilijk mens…