Greenway or the highway

donderdag 12 april 2007 10u01 | Tom | 20 reacties
Trefwoorden: , , .

Alsof mijn eerste post voor Gentblogt op zich nog niet memorabel genoeg zou zijn, besloot ik om meteen ook iets grensverleggend te doen. De meeste mensen denken dan onmiddellijk aan skydiven, tatoeages plaatsen of een naaktstrand bezoeken, maar dat is allemaal nog een stapje te ver voor mij. Nee, ik ben vegetarisch gaan eten. In de Greenway meer bepaald, waar ik elke dag wel een paar keer passeer en er mij telkens opnieuw over afvroeg wat ze daarbinnen allemaal uitsteken. Want als ik aan vegetarisch eten denk, dan denk ik aan sla en noten. Veel noten.

Het eerste wat mij opviel, buiten het feit dat er op het eerste zicht geen hippies te bespeuren waren, was dat je als voorbijganger de indruk hebt dat het er vaak druk is, maar dat dit vooral komt door twee tafels die evenwijdig met de ruit staan, waardoor je een deel van de ruimte niet goed ziet. Eenmaal binnen merk je hoe ruim het is en dat er zeker plaats is voor zo’n dertig personen. Ik was van plan om mij aan een tafel neer te zetten en te wachten tot iemand langskwam om te bestellen, maar aangezien Joris, die zo vriendelijk was om mee te gaan alhoewel hij al warm had gegeten, hier eerder was geweest, wist hij dat het de bedoeling is dat je zelf je bestelling gaat doorgeven.

Ik koos voor Siciliaanse penne al pesto (€ 8), één van de suggesties voor deze maand, maar buiten mascarpone (een soort kaas die vaak in Italiaanse gerechten gebruikt wordt) en look verschilt dit gerecht niet zoveel met de gewone Penne al pesto die op het menu staat. Joris koos voor de biokaasburger (€ 3.50). Om te drinken nam hij een frambozenyoghurt, maar ik besloot om mij volledig te laten gaan en een Cannabis Ice Tea te bestellen. Let wel, het bevat praktisch geen THC, dus als u toch zo graag iets geestverruimend wilt kopen, probeer dan misschien een van hun brownies, die zagen er ook lekker uit.

Erg lang hoefden we niet te wachten op onze bestelling –ze verliezen hier dan ook geen tijd in de keuken door vlees te bakken– maar het is paasvakantie en erg veel klanten waren er niet, dus het kan wel eens anders zijn over de middag en tijdens schooldagen. Ik kreeg een bord vol herfstkleuren voorgeschoteld, wat het geheel een nogal sombere indruk gaf. Maar goed, ik moet mij niet beter voelen dan kleurenblinden en mijn tong heeft geen ogen.

Mijn tong heeft wél smaakpapillen en die waren maar matig enthousiast. Nu, het smaakte niet slecht en de ingrediënten waren allemaal dagvers, maar geen enkel ingrediënt stak er bovenuit, integendeel, ze leken elkaar tegen te werken en dat maakte het geheel nogal saai. Ik kreeg mijn bord niet gans leeg, dus het vult wel, maar dat is dan ook het enige wat die acht euro rechtvaardigt. Joris kreeg zijn kaasburger wel op en het smaakte hem wel, maar erg speciaal was het allemaal niet. Ik eindig deze review dan ook graag met dezelfde uitspraak waarmee ik onze maaltijd heb afgesloten: “Je wordt er niet wild van, maar er zit er dan ook geen in.”

Greenway, Nederkouter 42; open maandag tot zaterdag van 11u-21u.

© 2007 GENTBLOGT VZW

20 reacties »

 1. Reactie van Huug

  Volgende keer dan toch maar de “fyne vleeschwaeren” aan het naakstrand ‘degusteren’?

 2. Reactie van Ann

  Wij zijn er nog nooit geweest, alhoewel we er jaren vlakbij op kot zaten. Het lijkt er inderdaad altijd wel vol te zitten. Maar nu we je recensie lezen, toch maar beter naar die soepbar gaan die we al lang op het oog hebben.

 3. Reactie van alice

  heel grappig
  eens iets anders dan de klassieke “in het glas komt een volle rode wijn”-resto-recensie (in de boekskes he, op gent blogt geen klagen).

 4. Reactie van alice

  Ah, maar het is diene van Brutin… :)

 5. Reactie van An-Sofie

  Ik heb de Greenway overlaatst ook eens uitgeprobeerd. Ook die Siciliaanse penne al pesto overigens. Ik was helemaal niet overtuigd. Het geheel smaakte flets en droog en ik vond het zijn 8 euro helemaal niet waard. Ik heb het ook niet opgekregen, maar dan omdat ik de smaak beu was. Jammer.

 6. Reactie van patricia

  Ik neem er eigenlijk maar twee dingen: witlofbaga of spinazieburger. Ideaal om weer wat energie op te doen als ik van het centrum naar huis afzak en best lekker.

 7. Reactie van Lien

  Ik ging er vroeger vaak de lasagne eten en die vond ik er heerlijk!

 8. Reactie van Josie

  Heb er een keer warm gegeten, en dat viel tegen. Zowel mijn eigen bord als dat van mijn lief (die zo riddelijk was om een ruil voor te stellen) kon me niet bekoren en heb echt met lange tanden zitten eten. Helaas. Want ik vind het een supergoed concept (gezond+fastfood).
  Waar ik wél over te spreken ben, zijn de dessertjes daar… Daar is niks op aan te merken.

 9. Reactie van kristof

  Efkens tegen de stroom in roeien: ik vind het daar wél goed en ga er regelmatig.

 10. Reactie van Eve

  Ik vind het concept (vegetarische fast-food in ‘t stad) zeer oké. De burgers zijn er lekker, en de drankjes en dessertjes ook! Wat de pasta betreft: jammer genoeg vind je meer en meer plaatsen waar men pasta serveert zonder de kneepjes van de saus te kennen..

 11. Reactie van S

  Op Gentblogt is de rode wijn altijd correct ;)

 12. Reactie van koen

  Je wordt er niet wild van, maar er zit er dan ook geen in.

  dit is zeer treffend verwoord, als vegetariër probeer ik het af en toe opnieuw, maar zeer geslaagd is het niet.

  Ga liever naar het ‘hof van eten’(Tofu met pepersaus!!!!) in de buurt van het St Pieters-station, of naar Panda(intiem/rustig) in de Oudburg..

 13. Reactie van wout fierens

  Greenway rules! Er is ook een in Leuven (waar ik voorlopig nog woon). Niet te duur en toch een stevige hap.

  @koen: binnenkort woon ik weer in Gent, dus bedankt voor de ‘hof van eten’ tip. Al deel ik niet in je mening.

 14. Reactie van Jurriaan

  In Greenway moet je niet zijn voor de Siciliaanse Penne Al Pesto, volledig mee akkoord. De lasagna of de wortelburgers vind ik er echter heerlijk. GW is voor ons ideaal om even langs te gaan als we geen zin hebben in koken en geen tijd voor een restaurant.

 15. Reactie van cies van de kwis

  Zal ik eens moeten proberen.

  Alvast stukken beter dan de rommel die ik gisteren in het Chess Café mocht eten op zo’n zogenaamde After Work Party. Man man man, overcrowded, 10 euro voor een zogezegd “buffet” waar je een half uur moest aanschuiven voor een armzalig kartonnen bekertje afhaalchinees.
  Platte commercie en zo mogelijk nog plattere muziek die loeihard staat, wanhopige 40-er vrijgezellen die op alles afgingen wat een rok droeg. En 2 euro voor een pint. Callekes uit het flesje, cool hoor. In De Gloria Live, ik vroeg me al af waar de camera bleef.
  Mij zien ze er niet meer terug. U weze gewaarschuwd.

 16. Reactie van peterc

  De kleinere dingen zoals baga’s, hun versie van burgers, vallen wél mee, net zoals de sapjes.

 17. Reactie van terakt

  We zijn er al eens tijdens de week, los van alle party-gewoel, geweest: het blijft een culinaire trip naar de hel! Hoe kun je zo iets simpel als wokken verknoeien? Soit, mijn maag keert al als ik hun talrijke advertenties zie.

 18. Reactie van Ine

  Als trouw en overtuigd vergetariër is de Greenway een vaste stek voor me. Maandelijks een zestal nieuwe sugesties + de penne die er telkens tussenstaat en nu net geen hoogvlieger is. Ik vind er altijd mijn goesting, krijg voldoende afwisseling en zeer veel voor zijn prijs. Tip: als je meeneemt, krijg je meer en is dat vaak goed voor 2 porties.
  Ga nog eens terug en probeer eens iets anders.

 19. Reactie van Hamirubi

  Eum Brutin. Hier dan geen verwijzing naar Parijs-Roubaix?
  *sip kijkende emoticon*

 20. Reactie van maaike

  Ik vind de Greenway een fair restaurant. Alles vers en gezond, grote porties (ook genoeg voor grote eters, meestal teveel voor kleine/gewone eters. maar beter teveel dan te weinig he), heel snelle bediening en dit voor een eerlijke prijs. De penne heb ik zelf nog niet gegeten, maar idd, ook al vaak gehoord dat die wat flauw is. Maar er is veel meer dan enkel penne. Dus al bij al een aanrader!