Vlaams Belang dient klacht in tegen burgemeester

zaterdag 8 maart 2008 12u16 | Redactie | 25 reacties
Trefwoorden: , .

Ortwin Depoortere, gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang, heeft bij de Oost-Vlaamse gouverneur André Denys klacht ingediend tegen burgemeester Daniël Termont (SP.A).

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

25 reacties »

 1. Reactie van Caroline

  Heeft Vlaams Belang nu echt niets veter te doen?

  • Reactie van Caroline

   Beter natuurlijk :-)

   • Reactie van TomVS

    De vraag stellen is ze beantwoorden.

   • Reactie van rony coekaerts

    caroline, nochtans het beeld dat iemand op zijn knieen zit om zijn veters te strikken, hier een reden van groot jolijt, je gaat op je knieen!, lijkt me in deze wel mooi en gepast.

 2. Reactie van Alex

  Zeker geen vlaamsbelanger maar we mogen toch weten wat onze burgemeester en de andere schepenen allemaal opstrijken via hun betaalde mandaten. Wat is het probleem Daniël??

  • Reactie van rony coekaerts

   mandaatvergoedingen zijn bijna altijd representatieonkosten. oke, die onkosten kunnen oplopen, maar belangrijk is wel dat het prive.inkomens zijn. ik bedoel, jij en ik betalen daar niet voor. zit je in een ocmw. bv, dan is dat gekend, maar heb je een zitje in fortis, dan heeft eigentlijk niemand daar de ballen mee te maken.
   ik denk dat er nogal een gehuil zou losbarsten als iedereen zijn belastingbrief voor zijn venster zou moeten hangen.
   mij persoonlijk kan dat niet bommen, hier is het de normaalste vraag: hou oud ben je, hoeveel kinderen heb je en hoeveel verdien je. iets later, hoeveel op de bank, eigen huis, auto………
   maar in vlaanderen, ik denk dat je nog vlugger weet hoe hun bijzit heet dan dat je zijn loonstrookje te zien krijgt.
   dus hang allemaal niet de hypocriet uit. en vooral, hou die jaloersheid voor thuis.

   • Reactie van huub

    mooi gezegd! volmondig mee eens! ;o)

   • Reactie van bwest

    Zeer goed gezegd. Ik begrijp die schijnheiligheid niet. Als iemand mij vraagt hoeveel ik verdien, dan zeg ik dat zonder schroom. En wat de ander daarover denkt, kan me hoegenaamd niet schelen.

  • Reactie van geert.d

   Mogen wij dan van u ook weten wat je loon is?

 3. Reactie van Jean Marie DE WULF

  De dag dat iedereen zijn loon zal kenbaar maken doe ik het natuurlijk ook. Zolang het niet in onze cultuur ligt hoeft het niet.
  Geert.d, wat is uw loon?
  Er zijn twee redenen om te liegen: ofwel vindt men zijn eigen loon te laag voor zijn “eigen marktwaarde”, ofwel durft men zijn te hoge loon niet tonen omdat men bang is voor de jaloersheid van de anderen.
  Ik schreef hierboven dat men toch moest afpingelen op tweedehandsmarkten, ondanks dit nog in onze cultuur ligt, maar wie het toch doet heeft het risico toch winst te doen. Zie gewoon waar ge baat bij hebt.
  Wees vrij genoeg om uw eigen visie te kiezen.

  • Reactie van geert.d

   Je hebt gelijk J.M.
   Maar ik vind het gewoon erg dat mensen vinden dat schepenen en burgemeesters te veel geld verdienen.
   Wanneer je zo een mandaat opneemt in Gent bv, dan staat dit gelijk aan 2 voltijdse jobs met daarbij enkele uren in het weekend erbij.

   Teminste als je het goed wilt doen.

   Wanneer ik als gewone arbeider zoveel uren zou kloppen, wel ik zou evenveel verdienen als een schepen.
   Wanneer je 38 uren werkt en je verdient 3000 € verdien je veel geld.
   Wanneer je 70 uren werkt, en nog wat in het weekend en je verdient 3000 € dan is dit gewoon betaald.

   • Reactie van Jan De Moor

    Quote geert d.:
    Wanneer je zo een mandaat opneemt in Gent bv, dan staat dit gelijk aan 2 voltijdse jobs met daarbij enkele uren in het weekend erbij.
    Teminste als je het goed wilt doen.

    Volledig akkoord, maar…
    Vandaar mijn blijvende skepsis t.a.v. schepen Versnick bv,die tegelijkertijd volksvertegenwoordiger is en nog andere lucratieve mandaten meepikt.
    Ik stel hun managerscapaciteiten niet in vraag. Maar waarom bijkomende mandaten niet spreiden over verscheidene bekwame gemeenteraadsleden die het nu met heel wat minder moeten stellen?

    • Reactie van geert.d

     @Jan De Moor

     Wat schepen Versnick en het verspreiden van die mandaten betreft over gemeenteraadsleden ben ik het volledig eens met u.
     Kan er geen wet gestemd worden dat cummuleren verbied?

 4. Reactie van Jan De Moor

  Omdat ik enkel geabonneerd ben op een linkse kwaliteitskrant (er zijn jammer genoeg geen andere)ben ik voor dergelijke sappige nieuwsjes aangewezen op de kolommen van de worldwide locale-nieuwssite van gentblogt.

  Dat cumulerende politici niet graag in hun portemonnee laten kijken is een bekend feit.

  Het gemeentedecreet is , zoals alle wetteksten, terzake niet 100 % duidelijk :

  ARTIKEL 70
  ….
  §3. De burgemeester en schepenen mogen, buiten de in dit artikel vastgestelde vergoedingen, geen aanvullende vergoedingen, wedden en presentiegelden genieten ten laste van de gemeente en de extern verzelfstandigde agentschappen van de gemeente, om welke reden of onder welke benaming ook.

  §4. De som van de wedde van burgemeester of schepen en van de vergoedingen, wedden en presentiegelden, ontvangen als bezoldiging voor de door de burgemeester of schepen naast zijn mandaat uitgeoefende activiteiten, is gelijk aan of lager dan anderhalve maal het bedrag van de vergoeding van de leden van het Vlaams Parlement. Voor de berekening van dat bedrag komen de door de burgemeester of schepen ontvangen vergoedingen, wedden en presentiegelden die voortvloeien uit de uitoefening van een openbaar mandaat, een openbare functie of een openbaar ambt van politieke aard, in aanmerking.

  Als het plafond, bedoeld in het eerste lid, wordt overschreden, wordt de som van de vergoedingen, wedden of presentiegelden die voortvloeien uit de uitoefening van een openbaar mandaat, een openbare functie of een openbaar ambt van politieke aard, bedoeld in het eerste lid, verminderd tot het passende bedrag.

  De burgemeester en schepenen brengen de gemeenteraad schriftelijk op de hoogte van de bezoldigde activiteiten die ze naast hun mandaat uitoefenen.
  (einde citaat)

  Als het de Stadsontvanger is die deze berekening uitvoert voor de jaarlijkse fiscale aangifte, heeft elk gemeenteraadslid het recht deze ter inzage op te vragen.

  Benieuwd welke houding de huidige gouverneur in deze zal innemen.

  Als OCMW-raadslid herinner ik mij nog hoe de OCMW-meerderheid in 2006 na herhaalde weigeringen( vooral de SP-a) slechts na tussenkomst van de Vlaamse Ombudsman en dreiging met sancties door voogdijminister Marino Keulen en de Gouverneur de gevraagde fiscale gegevens aan mij voorlegde.

  Dat kampioen-cumulard volksvertegenwoordiger-schepen en OCMW-voorzitter Geert Versnick deze discussie op de voet volgt mag U van mij aannemen.

  • Reactie van Guido Van Peeterssen

   Waarde Jan,
   Je stelt me gerust met je eerste zinssnede: “Omdat ik enkel geabonneerd ben op een linkse kwaliteitskrant (er zijn jammer genoeg geen andere)”.
   Het is nu al een tijdje geleden, maar als ik in de stadsbib binnenkwam las ik steevast het Pallieterke voor zijn mopjes en zijn scherpe teksten. Ik voelde mij daar een beetje schuldig om.

   Maar nu jij laat uitschijnen dat er maar één kwaliteitskrant is zal ik mij in het vervolg minder schuldig voelen als ik het Pallieterke ter hand neem.

   • Reactie van Jan De Moor

    Dat belezen Guido VP zijn mosterd soms haalt uit de sporadische lezing van een rioolkrantje verwondert mij niet. Ik zie het zijn blauwe geestesgenoot J-M niet vlug doen.
    Er zijn in Vlaanderen twee nederlandstalige dagbladen op de markt die zich de pretentie aanmeten kwaliteitskranten te zijn. Welke krant ik lees laat zich gemakkelijk raden.
    Steeds meer lezers halen hun journalistiek leesvoer bij buitenlandse kranten zoals NRC-Handelsblad of Le Monde.

    • Reactie van bwest

     Goh ja, kwaliteitskranten… De Morgen en Het Laatste Nieuws nemen gretig elkaars berichtgeving over, net zoals je in De Standaard en Het Nieuwsblad dikwijls dezelfde berichten terugvindt. Zijn dat dan kwaliteitskranten? Natuurlijk, DM en DS bieden heel wat meer analyses en meer berichtgeving dan hun twee zusterkranten. Zelf heb ik een abo op DS. Ik lees nu en dan DM op het werk, maar lees ze eigenlijk niet graag. Ik vind ze ten eerste al onoverzichtelijk, en daarnaast is de berichtgeving me dikwijls iets te tendentieus. Ik ga ook niet akkoord met alles wat in DS staat, maar heb toch de indruk dat die laatste ietsje objectiever is. Soit…

    • Reactie van Guido Van Peeterssen

     Jan,
     De ironie is jou blijkbaar ontgaan.

  • Reactie van Eve

   Gij leest De Morgen! Betrapt!

   • Reactie van Jan De Moor

    Goed geprobeerd, Eve.
    Geen vroege morgen met “De Morgen” in mijn kot.
    De zurige scheldcommentaren van de verhollandste Hugo Camps en de onderzoekspraktijken in “De Morgen” zijn er voor mij te veel aan.
    Via mijn abo op “De Standaard” moet ik het, na het gouden tijdperk van Manu Ruys en cs. stellen met Mia Doornaert, Guy Tegenbos of Rolf Falter en sommige Vrije Tribunes. Deze compenseren mijn onvrede met andere scribenten zoals Bart B.
    Duidingsartikels in andere kranten consumeer ik via de electronische knipselkrant Mediargus en voor het regionieuws staat Gentblogt paraat.
    Wie het met wie doet verneem ik dan wel via de mond-aan-mondmethode of , met enige vertraging, in de ‘boekskens” bij de kapper.

 5. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Om terug te komen op die verloningen: ik geloof me te herinneren dat de “verkozenen des volks” in elke partij een fel stuk van hun verloning afstaan aan de partij die zie hielp verkozenen te worden. Soms zijn dat fameuze bedragen. De enige partij waar dat niet van toepassing was/is “Vivant”, maar die hebben niet zoveel verkozenen, ondanks hun zeer boeiend programma.
  Als ge nu aan het opbiechten zijt wat een kwaliteitskrant jullie lezen, dan lees ik er een die niet in uw gamma ligt: LLB (La Libre Belgique), met zzer veel nieuws van bij ons: ons Gents drama in Veldstraat stond er zelfs in het groot in: een halve bladzijde over Bloch. Ondertussen is het ook geen kwezelsblad meer, de laatste tijd zeer trendy foto’s! en een zeer hedendaagse presentatie. Wel ontwijkende ze alle vulgariteit, wat we niet van onze Vlaamse kranten kunnen zeggen.

 6. Reactie van rony coekaerts

  beste j.m. de bijdrage aan de partij kan oplopen tot 30%. hangt af van van de verkozen plaats, gemeente, provincie……..
  door het feit dat ik veeeel tijd heb, lees ik veel kranten, via internet. het kost me verschrikkelijk veel tijd, en geld, want de verbinding is ontzettend traag. om maar te zeggen dat ik minstens acht uur daar mee bezig ben, per dag. en dan nog gentblogt.
  llb is goed, zoiets als de standaard. maar dan leer je wel iets van de “andere kant” kennen. (vulgariteit in dm. en standaard?) le soir is in mijn ogen meer het laatste nieuws geworden.
  el pais probeer ik mee te nemen, ondanks dat mijn spaans bedroevend is, maar vooral om het zuid.amerikaans nieuws.
  le figaro, verplichte kost.
  daar nog een paar duitse kranten bij, genoeg..
  het palieterke is geen krant: een wekelijks verschijnend druksel met enorm weinig waarde.
  nog iets over de foto’s: er geen krant die zijn fotografen zo in de watten legt als de morgen, met de nodige prijzen als gevolg.
  reken daarbij nog de nieuwsuitzendingen van cnn en cctv(engelstalige chinese tv.), de plaatselijke nieuwszender(ok. in het chinees, maar ik snap het wel) en mijn internetvrienden bij, nu, ik ben wel een klein beetje op de hoogte.
  ik weet het, dat gentse venstertje in dat geveltje, ken ik niet.
  maar ik zie het altijd ruimer, weet je, meer als wereldburger, wat ik ook ben, veel tot mijn genoegen, maar soms ook verlangend naar die duvel in ‘t zuiden van europa op de vrijdagsmarkt. en dan maar lullen.

 7. Reactie van Eve

  Het kan mij echt niet schelen. Die oude discussie over wie verdient wat is TOTAAL irrelevant als we de vergelijking maken met andere sectoren. Ook gelezen wat de baas van de Nationale Bank verdient, zonder wezenlijk te moeten werken? Tsss.

  • Reactie van Huug

   Voetballers bijv. Anderhalf uur af en toe eens tegen een bal trappen en miljoenen verdienen, tsss…

   • Reactie van rony coekaerts

    mij kan het niet rotten wat iedereen verdient.
    ik weet wat ik kan doen met mijn invaliditeit.
    netto 425 euro per maand. daar moet je echt niet veel mee naar de aldi gaan.
    oh ja, moest je denken, die pipo zit in china, de prijzen zijn hier wel met 30% omhoog gegaan. een brood kost hier 2.5 euro, honderd oude franken. hallo!
    ik denk, met mijn klein verstand, dat er toch een klein beetje te veel verschil komt.
    iemand die gewoon zijn job doet, meestal nog niet goed, maar wel gouden handdruk, krijgt miljoenen, en de vrouw of man aan de band moet vechten voor zijn euro.
    nergens zal het goed zijn, nergens eerlijk, maar nadenken moeten we.
    ik begin maagproblemen te krijgen als ik lees wat sommige mensen verdienen.
    het weze hun gegund. je zou gek moeten zijn als je in een, twee, drie jaar, dat kan verdienen waarvoor je vader zich heeft kromgewerkt, een leven lang en het brood uit de mond gespaart. of dat nu tegen een bal stampen is, of wat dan ook.
    maar toch, het stoot me tegen de borst.
    miljarden die in de notariele gaan, en dan geen geld voor kinderopvang, gevangenissen, …….
    wel een raar wereldje.
    ik lees juist (g.mail): vs. geeft een paar biljoen uit aan de oorlog in die twee verre landen, waar ze nooit, en dan meen ik nooit, een voet aan de grond zullen krijgen.
    een week oorlog staat gelijk met drie jaar onderwijs voor iedereen.
    ik weet het, ik ben dom, naief, wereldvreemd maar toch……