Schepen van Cultuur Lieven Decaluwe over Smak-crisis en afblazen Boomtown

zaterdag 8 maart 2008 12u50 | Redactie | 7 reacties
Trefwoorden: , , , .

‘Ik ga niet lopen als het moeilijk wordt’

Boomtown afgeblazen, problemen bij het Smak, kritiek van alle kanten,…. Schepen Lieven Decaluwe (Spirit) staat in het oog van de storm. ‘Maar in tegenstelling tot sommigen pleeg ik geen vaandelvlucht om vervolgens in de kranten met modder te gaan gooien.’
Karel Van Keymeulen en Tom Dams

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

 1. Reactie van Frans

  Een zeer verhelderend gesprek met een schepen van cultuur die ook wat cultuur heeft, en dat was zéér lang geleden.

 2. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Het artikel geeft De Caluwe weer zoals ik hem ken (en waardeer). Hij doet zijn werk meer dan behoorlijk. Die geschiedenis met het SMAK doet me eerder denken aan een interne afrekening binnen de sector.

  Als je de projecten van het SMAK vergelijk met het MSK (vb British Vision) valt het budget misschien tegen. Maar als je ziet dat er nog een PMMK en een Muhka is en die drie budgetten samentelt mag je stellen dat Vlaanderen zijn musea niet tekort doet. Misschien moeten die drie eens gaan samenwerken.

 3. Reactie van marc

  Een mooi hoopvol signaal. Aan de slag nu.

 4. Reactie van Jean Marie DE WULF

  De argumenten van schepen De Caluwe zijn er van gezond verstand en van gewetensvolle ernst. Ik moet eerlijk zeggen dat zijn keuze in de culturele sectoren toch dichter bij mijn smaak ligt dat wat sommigen vroeger als keuzen maakten.
  Er moet dus ook geveegd worden waar het hapert.

 5. Reactie van kk69

  Ik vind dat SMAK maar een SMAKeloos gedoe
  en meestal van slechte SMA(a)K. Een schepen van hoendepoep vind ik nuttiger. Geef dit geld aan de gentenaars die alle dagen tegen armoede moeten vechten.

 6. Reactie van rony coekaerts

  kk69,
  je eigen smaak als norm verheffen getuigt van ofwel dommigheid, daar kan je niet aan doen, of onkunde, daar kan je aan werken, of vooringenomenheid en niet willen aanvaarden dat andere mensen een ander esthetisch (vert.:schoonheids-) gevoel hebben.
  zoals verschillende op gentblogt, waaronder j.m., lopen dikwijls niet hoog op met verschillende uitingen van hedendaagse, maar in mijn geval ook vroegere, kunstuitingen.
  dat belet me niet om te zeggen: dat is niet mijn goesting, daar voel ik niets bij.
  maar gewoon maar zeggen: dat trekt op niets, of dat is smakeloos, sorry, daarvoor heb ik de laatste 45jaar geen tentoonstellingen afgelopen. zoveel pretentie heb ik niet.
  steeds met open ogen en geest kijken, dan zeggen dat raakt me, of niet.