10 days off, dag 5

woensdag 23 juli 2008 13u08 | Tim De Pauw | 2 reacties
Trefwoorden: .

10 days offDaar waar dag 1 van 10 Days Off eerder als off-day te bestempelen viel, werd dag 5 een absolute voltreffer. Een afgeladen Vooruit werd getrakteerd op een M_nus-labelnight, aangevuld met de betere minimal van onze oosterburen.

Bij mijn aankomst was Heartthrob al volop bezig een volle concertzaal in lichterlaaie te zetten met zijn live gig. De muzikale microcultuur zou een hoogdag beleven, zoveel was duidelijk. En jawel, Richie Hawtin, the man himself, werd op zijn zachtst gezegd enthousiast onthaald. Terecht, want in vergelijking met afgelopen jaar – de fans herinneren zich vast mijn review – tastte Hawtin veel dieper in de buidel en bracht hij het betere minimale werk.

Persoonlijk vond ik zijn set echter nog steeds aan de harde kant Рik ben onmogelijk, weet u wel -, wat me ertoe bracht om te verkassen naar Pan-Pot. Klaarblijkelijk een fijne vondst van mezelf, want in de balzaal weerklonk een ronduit adembenemende set. Ik was reeds vertrouwd met het werk van de twee heren, maar het live-gebeuren voegde er niet ̩̩n, maar een handvol dimensies aan toe. Was dit Eurosong, dan kregen ze van de Republiek Vlaanderen twaalf punten.

Veel te vroeg echter moest het dynamische duo de fakkel doorgeven aan Anja Schneider. Helaas voldeed deze Duitse deerne, zoals het overgrote deel van haar sekse, niet aan mijn strenge kwaliteitseisen. De platenkeuze was lovenswaardig, maar het mixen al bij al gekunsteld. Na het sublieme album ‘Beyond the Valley’ kan ik dat gerust door de vingers zien, doch het leek me beter om me te beperken tot haar studiowerk en de grand finale van Richie Hawtin te gaan meepikken.

Nu, afsluiten met ‘Yeke Yeke’, dat noem ik pas eindigen in mineur. Maar goed, de labelbaas maakte vervolgens plaats voor zijn discipel Magda. Mijn stelling van zo-even over het andere geslacht, die is net zoals vorig jaar niet van toepassing op de Poolse minimalpaus(in). Wat een juweeltje van een set spinde zij alweer aan elkaar: mooie breaks, knappe effecten en een schijnbaar eindeloze groove om u tegen te zeggen. Niettemin, als ik een prijs moest uitreiken voor de beste set van de avond, dan ging die alsnog naar Pan-Pot – maar prijzen uitreiken, dat laat ik over aan mensen met een lange arm.

Deze culminatie van minimal trachten te overtreffen, da’s vechten tegen de bierkaai. Maar noteert u alsnog in uw agenda: day off nummer 7, nu vrijdag. Doe het echter niet voor de headliner Tiefschwarz, maar voor de onnavolgbare Dominik Eulberg en een vast heerlijke Gui Boratto live. Zaterdag leest u hier reeds mijn review, zoals gebruikelijk op het scherpst van de snee. Tot dan!

© 2008 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

 1. Reactie van kristof

  Zalig om lezen!

  Ik heb een acuut gebrek aan informatie over wat er speelt op 10daysoff. Op hun website is er enkel een link naar de website van de artiesten of hun myspace pagina en er is geen boek meer met uitleg zoals een paar jaar geleden nog gedaan werd. Er werden ook geen informatie in Humo gepubliceerd, zoals op andere jaren, behalve dan dat interview met The Field misschien.

  Kortom, ik loop wat verloren dit jaar, totnogtoe. Je bent duidelijk goed op de hoogte van wat er te zien is, dus je tips voor volgende vrijdag zal ik zeker indachtig zijn!

  • Reactie van Tim

   Er zitten veel mensen met dat probleem, denk ik zo. Nu, ik ben geen fan van MySpace, maar als ze tekstjes publiceerden op 10daysoff.be, dan waren het waarschijnlijk toch vertalingen van ginds.

   Er is uiteindelijk maar ̩̩n manier om uit te vissen of een dj je ligt en dat is hem of haar aan het werk horen. Je hoeft daarvoor niet per se de deur uit: van de meeste kan je setjes van het Net plukken Рhopelijk op legale manier.