GF: ieder ‘t zijne

woensdag 23 juli 2008 12u58 | Bruno Bollaert | 2 reacties
Trefwoorden: , , , .

“Heeft niemand zin om iets helemaal persoonlijks te schrijven?”, vroeg de planner vanochtend met een houten kop op de lijst, “Zo van ‘dit is wat ik nog van plan ben te doen in de tweede helft van de Feesten’?”

De Gentse Feesten gaan de laatste jaren bijna geheel aan mij voorbij. De laatste drie of zo jaargangen bracht ik door in ijltempo bewegend tussen mijn huis, de Bijloke-site waar Blue Note (nu: Gent Jazz) plaatsvindt en de Duvel-Droomschiptent waar het Jong Jazztalent de wereld bestormt. Maar kijk, met de naam is ook de periode van het jazzfestival gewijzigd, zodat ik nu plots enkel nog tussen 14 en 16u ‘vast’ kom te zitten in dat Droomschip. Vergeet u daar alvast niet langs te komen, maar we hebben het er al eerder over gehad.

Wat biedt het programmaboekje? Noem mij een one trick pony, maar ik zoek eerst even naar jazz. Zowat elke dag, van 20u tot 22u, slaan stad Gent –afdeling Jazz in ‘t Park– en Gent Jazz, de handen in elkaar om een Belgische groep het podium van het Emile Braunplein (tussen Sint-Niklaas en Belfort) aan te bieden. Gisteren kon u er kennis maken met Octurn, vanavond krijgt u er Chopstick presents Prak. Euh: Ben Sluijs! Mathias Van de Wiele! Manolo Cabras! Dimitri Simoen! –het zijn niet meteen de minsten die u te horen krijgt. Donderdag het Chris Joris Quartet, zaterdag Dacosse, en zondag Ciclic –one trick pony of niet, ik weet echt wel waar ik ga uithangen.

it's jazz, baby

Om 1u kan u –alweer elke dag– terecht in de Spiegeltent in het Baudelopark voor Flat Nine Jam Deluxe. Vanavond is dat Bart Maris, maar Jeroen Van Herzeele komt er ook nog langs, en maandag –enfin, het is dan al dinsdag– mag Giovanni Barcella met open hemd en glanzend drumstel de reeks afsluiten. Maar dan zit ik met een gat van 22u tot 01u. Ik zou dat gat kunnen vullen met bier, maar ik drink geen alcohol meer dus ik denk dat ik eens wat ga ronddwalen. Ik zie Lady Linn daar opdoemen aan de Charlatan, en dat is al vlakbij Baudelo én Sint-Jacobs.

it's jazz, baby

Ben ik overigens de enige die dat online Gentse Feestenprogramma allesbehalve praktisch vindt? Een chronologisch overzicht per dag kan toch zo moeilijk niet zijn? Nu moet ik per thema of per plein gaan scrollen, en dat duurt mij veel te lang. Ik wil vanalles opsnuiven, maar toch een beetje gericht tewerk gaan.

Maar goed, Baudelo, Bataclan, Beverhoutplein, en het Betere Weer zijn sleutelwoorden, zo heb ik ondertussen al begrepen. U vindt mij morgen en vandaag vermoedelijk aldaar terug, tussen een loopsessie aan de Blaarmeersen en Watersportbaan door. (Want die tien dagen, die vloeien naadloos in elkaar over.) En morgen begint het straattheaterfestival! Ach, dat is het schone aan de Gentse Feesten: iedereen vindt er wel zijn goesting in.

© 2008 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Veerle

    Ik gebruik die site vooral als ik iets wil opzoeken waarvan ik weet dat het geprogrammeerd staat, dat gaat dan wel vlugger dan in de papieren versie, die ik soms ook onoverzichtelijk vind

  2. Reactie van zomer flirts

    Giovanni en Linn misschien?????