Best of de Gentse Feesten … van San

vrijdag 1 augustus 2008 8u06 | San | reageer
Trefwoorden: .

toppie!!! Het waren zeer drukke feesten dit jaar. Vorig jaar was er alleen het Internationaal Puppetbuskersfestival te verslaan. Dit jaar hebben we er MiramirO bijgenomen. ‘We’, niet omdat ik de koningin ben en ik dus in het meervoud moet spreken. ‘We’ omdat mijn kinderen zo goed als overal mee naartoe gegaan zijn. We hebben genoten maar het was dus zeer druk en de gevolgen na tien dagen Feesten zijn zeer erg tastbaar.

Hoogtepunten dit jaar waren uiteraard de twee reeds genoemde festivals waarvoor ik voor u op de baan ging. Want draai of keer het hoe je wil, het zijn en blijven mijn favorieten en ideale festivals om te volgen als je kinderen bij hebt. De hoogtepunten in die festivals? Bij het Puppetbuskersfestival was dat alleszins Laura Kibel. Niet een voorstelling die ik heb verslaan, maar waar ik des te meer van genoten heb. Prachtig, zalig, fantastisch, hilarisch, … noem maar op. Veerle had haar aangeraden en mens, ik was wreed blij dat ik erop in gegaan ben. Voor MiramirO stip ik Safari Intime aan. Een zeer originele setting, origineel concept, fantastische en ideale locatie om het te doen. Echt machtig.

Voor de tweede keer heb ik ook genoten van Bataclan, de hele sfeer op de feesten, het enthousiasme van de mensen als ze naar voorstellingen gaan kijken. Het is mij ook opgevallen dat het publiek dat naar het Puppetbuskersfestival komt kijken helemaal anders is dan het publiek van het straattheaterfestival en ik moet toegeven, ik had dat niet verwacht. Misschien omdat ikzelf zo geïnteresseerd ben in beide. Misschien omdat vele mensen nog altijd met de misvatting zitten dat een poppentheaterfestival iets voor kinderen is? Mag ik u ervan overtuigen dat dat absoluut niet zo is en als u mij niet gelooft, geloof dan Josie, want zelfs straattheater heeft soms poppen.

Slechtste ervaring? Dankzij meer vrijwilligers en een betere organisatie en werkverdeling, had ik dit jaar twee ‘vrije’ dagen, dagen die ik kon invullen naar eigen wil. De eerste dag was maandag en was dat nu net niet de slechtste dag van heel de Feesten: koud en nat en miezerig. Samen met de kinderen hadden we daar afgesproken met vriendjes en ware het niet dat de Boomfanfare kwam, we zouden naar huis gegaan zijn. Maar kijk, toch nog een lichtje op die slechte dag: de Boomfanfare.

Daarnaast nog een paar zalige dingen gedaan: een avondje kletsen met vrienden en plots ontdekken dat het al 3u is, een late avond met de kinderen doen en zien dat ze er, ondanks het late uur, erg van genoten, in een strandstoel zitten op Bataclan in de stralende zon met een boek terwijl de kinderen zich rotamuseren, een avond naar Vijf geweest en bijna in mijn broek gedaan van het lachen, …

Het waren goede feesten. Nu tijd om uit te rusten en te genieten van de rest van de vakantie.

© 2008 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.