Hoe het begon (Ivan)

maandag 1 februari 2010 9u36 | Ivan Deboom | 10 reacties
Trefwoorden: , .

IvanIk was al een trouwe lezer van in de prehistorie. Toen ik in februari 2005 dat krantenbericht las over drie mamzellen en hun wilde ideeën, en toen ik één van de meisjes herkende als die stagiaire waarover ik tegen mijn baas had gezegd dat ze het zeker nog ver zou schoppen, was mijn interesse gewekt.

Maar ik was een stille supporter en reageerde nooit op artikels, ik was bang van het monster dat het internet is. Tot er in mei 2007 een lezersoproep kwam. Ze zochten volk om naar de Feesten te gaan en daar dan iets over te schrijven. En dat zag ik wel zitten.

Ik herinner mij een vergadering in Vooruit –ha! het bewijs! gentblogt is een vurte sossenblog!– en ik weet nog dat ik daar uit de toon viel, wegens geen amateurfotograaf en ook geen eigen weblog. We kregen een uiteenzetting over een mailinglijst (help!) een een wiki (qué?) en ik kreeg het koudzweet. Maar de vaste ploeg van gentblogt was geduldig en verdraagzaam. Het eerste verslagje dat ik zou schrijven had ik zorgvuldig ingeschreven op de wiki-planning maar toen ik mij aan het schrijven zette, ontdekte ik dat het verslag al door iemand anders geschreven was, en gepubliceerd. Ontgroeningsritueel? Pestgedrag? Nee, het was te wijten aan het vrolijk chaotisch impulsieve enthousiasme van sommige redactieleden, overigens een eigenschap die vaker goed dan kwaad doet, die er ook voor zorgt dat er dagelijks artikels verschijnen, bijvoorbeeld.

De medewerking tijdens de Feesten vond ik zeer leuk en de verslaggeving van deze nieuwe groep vrijwilligers was een succes. Ondertussen was ik beginnen prutsen aan een eigen blog, om al eens te oefenen. En het was de gentblogt-redactie opgevallen dat ik zelfs moeilijke woorden en lange zinnen zonder fouten kon schrijven. Een paar maanden later –zo snel is dat nu ook niet, eigenlijk– werd ik uitgenodigd om bij de redactie te komen.

Ondertussen ben ik het meest benijdenswaardige bestuurslid ter wereld: penningmeester van Gentblogt. Ik betaal elke maand veel centjes om al die schone artikels en foto’s te bewaren op een veilige en snelle server. Ik koop muskietennetten voor Music For Life — die actie van afgelopen december leverde overigens 660 euro sponsorgeld op, dat bedrag werd door de redactie afgerond naar 1000 euro en doorgestort aan het Rode Kruis, dat hadden we hier op de website nog niet vermeld. Ik beheer ook de offshore investments van Gentblogt Enterprises vzw, ergens op de Kaaimaneilanden, of zo.

© 2010 GENTBLOGT VZW

10 reacties »

 1. Reactie van roosD

  Ik heb genoten van je artikel (zelfs geen enkele fout gevonden)en vraag mij af:doe je dat allemaal als vrijwilliger?Ben je secretaris/penningmeester voor een boekenbon? Een partijkaart van de sossen?

  • Reactie van ivan

   Ik doe het eigenlijk alleen maar om eens met mijn foto op de cover van gentblogt te staan.

 2. Reactie van René van Densen

  ‘Mamzellen’ vind ik overigens een prachtwoord. Is dat gangbaar Gents ?

  • Reactie van ivan

   Ik vermoed dat het gangbaar Gents is, net als in de rest van eh… West-Vlaanderen.

 3. Reactie van Roland

  Ivan, prachtig, doe zo voort !

 4. Reactie van Jean Marie DE WULF

  “Iefreiwe” is zuiverder Gents. (Juffrouw)

 5. Reactie van roosD

  een vleugje humor…gevatte tekstjes.. veel info ook. Ja ik moet bekennen: ik fiets bijna iedere rond op Gentblogt.

 6. Reactie van jero

  nu ge toch onze geheime investment in het openbaar gooit, kan ik nu openbaar mijn dividend claimen ook? ;-)
  oe oud waarde op die foto of oeveel had ge gedronken? ;-)

 7. Reactie van ilse

  Maar Ivan! Hebt ge dat echt tegen uw baas gezegd over mij? Zo lief zeg.