Een tweede kennismaking

donderdag 11 maart 2010 14u28 | San | 1 reactie
Trefwoorden: , .

IvanIk moest even in de archieven kijken naar de datum waarop ik mijn eerste artikel schreef voor Gentblogt: 9 juli 2006. Dat het al zo lang is.

Uiteraard was Gentblogt geen vreemde verschijning voor mij. Een partner die er van bijna in het begin bij was en ik zag en hoorde hem bezig en begeesterd zijn. Hij toonde een enthousiasme dat hij nog maar voor weinig dingen aan de dag had gelegd en probeerde mij af en toe mee te krijgen. Maar ik had zo mijn bezigheden buiten het werk en hij mocht de zijne hebben, dus bleef ik erbuiten.

Voor de Gentse Feesten 2006 werd extra mankracht gezocht en Michel kon mij overhalen om toch eens te gaan luisteren: het zou tijdelijk zijn, niets verplichts en sowieso gingen wij toch naar de Gentse Feesten, dus waarom niet. Er was een bijeenkomst op het binnenterras van het gebouw van het Van Crombrugghe’s genootschap en samen met andere geïnteresseerden luisterde ik aandachtig naar de uitleg van ilse. Het leek me wel leuk, hectische toestanden hebben mij nog nooit afgeschrikt en dus engageerde ik mij vooral om naar het Puppetbuskersfestival te gaan.

Het waren mijn eerste Feesten met vier kinderen en druk en hectisch was het alleszins, maar ongelooflijk leuk ook en zeer veel leuke dingen gezien en gedaan die ik, zonder mijn engagement voor Gentblogt, anders niet zou gedaan hebben. Toen het jaar daarop de oproep om mee te werken dan nog eens werd gedaan, bood ik mijn medewerking met veel plezier opnieuw aan en bezocht ik weer met veel plezier het Puppetbuskersfestival.

Maar in 2007 was het verslaan van het Puppetbuskersfestival al een pak meer georganiseerd dan in 2006. We waren met vier personen die er volop voor gingen en met Veerle en Charles (twee van de drie anderen dus) klikte het zo goed dat een ware vriendschap ontstaan was. Sinds de samenwerking van het jaar voordien had ik de andere redactieleden ook al veel beter leren kennen en waren er daar ondertussen ook al een pak vrienden van geworden, dus toen ze mij na de Gentse Feesten van 2007 (nogmaals) vroegen om bij de redactie te komen, gaf ik toe. En zo mocht ikzelf dan een maand later ook aan Veerle vragen om bij de redactie te komen.

De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis. De exploten van mijzelf (en veelal ook mijn kinderen) kunnen jullie sindsdien met de regelmaat van de klok hier lezen. Mijn meningen over van alles en nog wat worden soms in het lang, soms in het kort ten berde gebracht en gelukkig zijn jullie het hiermee niet altijd eens: de discussies die soms ontstaan zijn een waar hart onder de riem, want het betekent dat jullie lezen, aandachtig zijn en ook jullie steentje (en mening) willen bijdragen waar mogelijk.

Ik was erbij op het eerste feestje en enkel het feestje van vier jaar Gentblogt heb ik moeten missen wegens andere verplichtingen. Vijf jaar werd vorige maand goed gevierd en wat mij betreft was dit niet het laatste feestje. Tot binnenkort dus.

© 2010 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Een tweede kennismaking

  1. Reactie van Max

    Way to go!
    Ik kijk er al naar uit om de volgende editie van de Puppetbuskers & Miramiro samen af te ronden :)