Geduld is een schone deugd!

woensdag 1 september 2010 15u32 | Steven Heyse (tekst), Ann D'hondt (beeld) | 4 reacties
Trefwoorden: , .

Amper drie dagen na de thriller tegen Feyenoord, waarin de Buffalo’s zich plaatsten voor de poules van de Europa League, stond Jorgacevic oog in oog met Adnan Custovic. Custovic die door AA Gent enkele weken geleden, naar eigen zeggen, voor twee Snickers aan GBA was verpatst (minder dan 250.000 euro). Met 2 op 12 leken de ratten van ’t Kiel een haalbare kaart voor de Buffalo’s, maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden en dus zakten we zondagavond weer met z’n allen af naar het Ottenstadion om de Buffalo’s aan de derde plaats te helpen.

jaja kaminski heeft veel werk

Als Glenn De Boeck en de zijnen ervan uitgingen voordeel te kunnen halen uit het overwinningsfeestje van de Buffalo’s donderdag kwamen ze al snel bedrogen uit. Hoewel Germinal goed aan de aftrap kwam, zakten ze al snel weer weg. De kansen die ze wisten te creëren waren niet meteen om de bibber van te krijgen en een sterk keepende Bojan had er weinig moeite mee. Aan de overzijde mocht de 17-jarige ex-Buffalo Thomas Kaminski laten zien wat hij in huis had. We zagen enkele mooie voorzetten en kansen maar de verdienstelijke doelman gaf zich niet gewonnen.
Schitterende kansen van Skarabot, Azofeifa, De Smet, Arbitman, … volgden elkaar in ijltempo op, alleen wilden de ballen er maar niet in. De spanning was bij momenten te snijden, maar het was duidelijk: Gent had de bovenhand en het leek een kwestie van tijd en geduld op de openingstreffer. Met de brilscore op het scorebord gingen we de rust in en in tegenstelling tot bij Europese wedstrijden was er opnieuw ‘echt bier’ mét alcohol voor de supporters.

azofeifa duel met ex skarabot

Na de rust waren de kansen opnieuw voor de Buffalo’s, maar Kaminski leek wel een konijnenpoot op zak te hebben en was langs geen kanten onderuit te halen. Een kans van Skarabot, een schot van Smolders, een voorzet van Azofeifa, een kopbal van De Smet, de Buffalo’s kregen geen bal tussen de palen. Francky Dury bracht nog Grondin, El Ghanassy en even later Coulibaly in om Gent aan de drie punten te helpen. Naarmate de tweede helft vorderde, nam de spanning toe, want ook GBA had nog wel wat kansen om de score te openen. De tijd zat er zo goed als op en het zag ernaar uit dat het een match van ‘net niet’ zou worden toen Ljubijankic in de 90ste minuut het geduld van de supporters beloonde door met een lobje over de keeper de 1-0 op het bord te zetten.

in discussie met custovic bojan redt wils vindt het leuk duarte bij elke corner neemt bojan een slok servisch wijwater yassine turbo onschuld

Een schitterende week voor de Buffalo’s: geplaatst voor de Europa League, de drie punten thuis gehouden en met 12 op 15 doorgeschoven naar de derde plaats in het klassement. Wat wil een supporter nog meer? Misschien wat beter voetbal, want we staan er toch nog niet helemaal. Dat belooft!