Content in Gent?

maandag 29 augustus 2011 12u34 | VeerleB | 1 reactie
Trefwoorden: , .

De stad Gent telt vele speelterreinen. We schreven er al hier en daar over en wellicht ook nog elders.
De Jeugddienst Gent wil weten of ouders (van kinderen tussen 3 en 12 jaar) tevreden zijn over de Gentse speelterreinen. Zijn ze leuk, proper, veilig genoeg?

Bovengetekende doorliep de enquête. Ze duurt niet lang (nog geen 10 minuten) dus veel tijd vraagt het niet. En misschien hebt u net als ik wel een ei dat u kwijt wil over een van die speelterreinen. Ik woon in een gebied waar er vier liggen. Een luxe, dat geef ik toe.

Van die vier bezoek ik er één zeker niet, wegens negatieve ervaringen met een groep kinderen die wat ‘last’ hebben van territoriumdrang. Van de drie die overblijven, is er nog één waar mijn kleuters recent lastiggevallen werden door grotere kinderen en waar we nu dus ook minder vaak komen. Die andere twee speelpleinen blijf ik super vinden. Ik wou mijn antwoord genuanceerd brengen en niet alle speelterreinen in mijn buurt over dezelfde kam scheren. Maar dat kan niet met de huidige vragenlijsten. En daar word ik dan een beetje lastig om en ik belde met de Jeugddienst.

Blijkt dat ze dat bewust gedaan hebben. Dat ze op de hoogte zijn van de problemen die ik wou aankaarten in die parken. Maar dat ze wilden meten hoe het over heel Gent gesteld was met de parken en hoe mensen de speelterreinen ervaren. Maar met vragen als ‘Geef een score van 0 tot 10 voor hoe tevreden u bent over de speelterreintjes in uw buurt’, dan wil ik voor speelterrein A en B een 4 geven en voor C en D best een 8. Maar welke score geef ik dan op die vraag? Een 6? Dat zou A en B teveel eer aandoen.

En zo kabbelt de enquête een paar minuten door. Ik zou bijvoorbeeld graag gemeld hebben dat ik het spijtig vind dat de toiletten in het Bijgaardepark alweer gesloten werden en dat ik de waterplas in het Arbedspark gevaarlijk vind voor kleintjes.

Maar goed, vragenlijsten opstellen is niet gemakkelijk, ik weet dat wel. En omdat je mening mogen geven nog steeds een voorrecht is, wil ik jullie toch oproepen om mee te werken aan de enquête. Wil je ook je ei kwijt over de Gentse speelterreinen? Laat het hen weten via www.gent.be/tevredenheidspeelruimte.

© 2011 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Content in Gent?

  1. Reactie van Bram P

    Jammer voor de gemiste kans. Akkoord, een vragenlijst opstellen is niet gemakkelijk, maar de basisregel is “Weet wat je meet” en dit is hier duidelijk niet het geval, dus de resultaten zijn sowieso waardeloos. Het is dus heel erg jammer dat de jeugddienst in zo’n onderzoek tijd en geld investeert, ipv het meteen goed te doen.