A food affair

vrijdag 10 januari 2014 9u30 | patricia | 1 reactie
Trefwoorden: , , , .

Gudrun is hier eerder langsgeweest, maar dat is al een hele tijd geleden. Ik zocht een restaurant voor een gezellig verjaardagsetentje, niet zo evident na de feesten. Ik had ook een vage tip als Vietnamees of Indisch meegekregen. Maar ik heb er een beetje een eigen draai aangegeven door voor A food affair te kiezen. Ik was er nog niet geweest en een kok met opleiding in de Groene Poort en liefde voor Azië en de keuken, dat moest wel in de smaak vallen. En dat had ik goed gedacht.

Het restaurant is sinds enige tijd nog enkel ‘s avonds open. Ik reserveerde de dag zelf, maar ik vermoed dat het de luwte van de feestdagen is die het hem deed. Het restaurant zat niettemin redelijk vol, dus op gewone dagen lijkt het me zeker een must. We werden vriendelijk door Ellen onthaald en kregen al snel de kaart.

We hielden het bij een hoofdgerecht en water. De keuze viel op een rode curry met kip, omdat mijn tafelgenoot een Australische koe er toch wat over vond, en een laksa curry met zeetong en kleine mosseltjes. Ik had voordien al eens online op het menu gepiept. De kok Laurent Locquet kiest voor een fusion keuken met verse producten en op de kaart wordt dan ook om begrip gevraagd voor een eventuele wachttijd.

Daar was eigenlijk weinig van te merken. We namen de tijd om rustig bij te praten en wat rond te kijken. Het restaurant is gelegen aan de Korte Meer en ideaal met de tram bereikbaar. De zaak is heel smaakvol ingericht met houten wanden en foto’s. Zoals wel vaker, zijn de populairste plekken aan het raam. Maar een zicht op de parkeergarage lijkt me nu niet echt een meerwaarde. Gelukkig werd onze aandacht afgeleid door ons bord. We hadden zeker niet overdreven lang moeten wachten, maar we waren duidelijk wel aan de vroege kant. De zaak vulde zich langzaam met andere gasten.

We kregen beiden rijst in een kommetje apart geserveerd. Ik had de laksa curry genomen en de zeetong smolt op mijn tong. Ik ben geen grote fan van mosseltjes, maar als ze zo klaargemaakt zijn dan heb ik zeker geen bezwaar. De fusion keuken is pittig maar niet overdreven pikant. Ik merkte aan de overkant dat het gerust wat meer had mogen zijn, maar verder had hij alleen maar lovende woorden over voor de curry. Hoewel hij zelf bedreven is in de keuken, kon deze curry hem zeker nog voldoende verrassen. Qua portie was het misschien toch nipt. We hadden geen grote honger en we hadden geen voorgerecht genomen. Onze rekening bedroeg 57,10 euro.

Zeker een adres waar wij nog terug gaan.

a food affair | Korte Meer 25 | 9000 Gent | Tel. 09 224 18 05

© 2014 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op A food affair

  1. Reactie van Doors

    Bedankt voor de tip!